Project: Urban retreat

Designed in collaboration with McQueens Flowers, Milc Interiors has created an urban retreat with wellness at its core within Shoreditch development, The Makers.

The Makers is a 28 storey development and the brief was to create a living space which maximised the natural light, yet reflected the roots of the building and the surrounding warehouse typology, reinventing it for contemporary residents.

Milc Interiors opted for a variety of textures and finishes to add depth to the scheme

Views from the apartment take in the modern glass skyline and the brutalist architecture of the Barbican. Milc aimed for an interior that provides a feeling of calming luxury, removing the occupant from the stresses of inner-city living.

Using colours found across the natural landscape paired with industrial influences, the d├ęcor incorporates a variety of textures, whether it be the marble dining table or the light wood found within the bedroom.

The winter garden features a hanging chair

Combining tonal shades of green and blue, the living space, which includes a bespoke upholstered ottoman for flexibility but also softness within the design, provides an elegant and fun styling story.

In the guest bedroom, rich shades of jade combine with cool tones which contrast against light oak panelling, reflecting a variety of natural elements that varying personalities could resonate with.

By contrast, the principal bedroom mimics a warmer, dry Mediterranean interior, giving it a joyful and uplifting feel.

MIlc Interiors chose accessories to give individuality
Accessories provide a sense of individuality

Complete with a work space and a winter garden featuring a hanging chair surrounded by lush green foliage, Milc hopes the space enables its users to fully rest and recharge.

By pairing natural elements with an earthy, rich colour palette the design has a natural ebb and flow, showcasing contemporary, hand-crafted design. A few considered accessories complete the look, providing a sense of individuality in this urban retreat.

Milc recently completed a project at Manchester New Square. You can read about it here

Write a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner